Treci la conținutul principal

A avea un site web WordPress care se încarcă rapid

de Williams Rosian

24 februarie 2023

Funcția de viteză WordPress este un termen care se referă la diferite metode și tehnici care pot îmbunătăți performanța și timpul de încărcare a unui site web WordPress. Viteza site-ului este un factor important pentru SEO, deoarece afectează atât experiența utilizatorului, cât și semnalele de clasare.

Există multe sfaturi și cele mai bune practici pe care le puteți urma pentru a crește viteza WordPress, cum ar fi:

 • Alegerea unui server mai rapid
 • Folosind un plugin de cache
 • Minimizarea HTML, CSS și Javascript
 • Optimizarea imaginilor, media și bazele de date
 • Utilizarea unui CDN (rețea de livrare de conținut)
 • Folosind Elasticsearch pentru a accelera căutarea WordPress
 • Și altele

Alegerea unui server mai rapid pentru WordPress este unul dintre cei mai importanți factori care afectează viteza și performanța site-ului dvs.

Alegerea unui server mai rapid

Un server mai rapid este de obicei un server dedicat care are mai multe resurse, cum ar fi CPU, RAM, spațiu pe disc, lățime de bandă etc., decât un server partajat care găzduiește mai multe site-uri web.

Ce fel de site web aveți sau intenționați să aveți? La cât trafic vă așteptați? Care este bugetul tău pentru găzduire? Cum plănuiți să faceți designul web?

Folosind un plugin de cache

Folosirea unui plugin de cache pentru WordPress este o altă modalitate eficientă de a vă îmbunătăți viteza și performanța site-ului.

Un plugin de stocare în cache creează versiuni HTML statice ale paginilor dvs. dinamice WordPress și le oferă vizitatorilor dvs. în loc să încarce scripturi PHP de fiecare dată. Acest lucru reduce încărcarea serverului și interogările bazei de date, rezultând timpi mai rapidi de încărcare a paginii.

Minimizarea HTML, CSS și Javascript

Minimizarea HTML, CSS și JavaScript pentru WordPress este o altă tehnică de optimizare a vitezei și performanței site-ului dvs.

Minimizarea înseamnă eliminarea caracterelor inutile, cum ar fi spații albe, comentarii, întreruperi de linie etc. din fișierele de cod. Acest lucru le reduce dimensiunea și le face să se încarce mai repede.

Există două moduri principale de a reduce fișierele HTML, CSS și JavaScript pentru WordPress:

 • Manual – Puteți descărca fișierele din directorul site-ului dvs. web, puteți utiliza un instrument online pentru a le minimiza și apoi le puteți încărca înapoi în directorul site-ului dvs. web. Nu uitați să faceți copii de rezervă ale fișierelor originale înainte de a le reduce.
 • Utilizarea unui plugin - Puteți instala un plugin WordPress care reduce automat fișierele dvs., etc.

Preferiți să reduceți fișierele manual sau folosind un plugin? Aveți întrebări despre minimizare?

Optimizarea imaginilor, media și bazele de date

Optimizarea imaginilor, media și bazele de date pentru WordPress este o altă tehnică de optimizare a vitezei și performanței site-ului dvs.

Optimizarea imaginilor înseamnă reducerea dimensiunii fișierelor fără a le compromite calitatea. Acest lucru se poate face prin alegerea formatului de fișier potrivit, redimensionarea acestora pentru a se potrivi cu aspectul site-ului dvs. web, comprimarea lor cu un instrument sau un plugin, servirea lor în formate de generație următoare, cum ar fi WebP, amânarea imaginilor offscreen cu încărcare leneșă și utilizarea unei livrări de conținut. (CDN) pentru a le deservi mai rapid12.

Optimizarea media înseamnă optimizarea altor tipuri de fișiere, cum ar fi videoclipuri, audio, PDF-uri etc., care vă pot încetini și site-ul. Unele dintre modalitățile de optimizare a conținutului media sunt încorporarea acestora din surse externe, cum ar fi YouTube sau Vimeo, în loc să le încărcați direct în WordPress, folosind un plugin pentru a le încărca leneș sau pentru a le afișa ca miniaturi până când se dă clic2 și utilizarea unui CDN pentru a le difuza mai rapid.

Optimizarea bazei de date înseamnă curățarea bazei de date WordPress de date inutile, cum ar fi revizuiri, schițe, comentarii spam, tranzitorii etc., care se pot acumula în timp și pot afecta performanța site-ului. Vă puteți optimiza manual baza de date accesând PHPMyAdmin prin furnizorul dvs. de găzduire și selectând tabelele pe care doriți să le optimizați3 sau puteți utiliza un plugin precum WP-Optimize sau WP Rocket care vă poate automatiza acest proces.

Aveți întrebări despre optimizarea imaginilor, media sau baza de date pentru WordPress? Vrei să sugerez câteva plugin-uri care te pot ajuta cu aceste sarcini?

Utilizarea unui CDN (rețea de livrare de conținut)

Utilizarea unui CDN pentru WordPress este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți viteza și performanța site-ului.

Un CDN înseamnă Rețea de livrare de conținut. Este o rețea de servere situate în întreaga lume care stochează copii ale fișierelor statice ale site-ului dvs. web, cum ar fi imagini, videoclipuri, CSS, JavaScript, etc. Când un utilizator vă vizitează site-ul, aceste fișiere sunt trimise de la cel mai apropiat server la locația sa. Acest lucru reduce sarcina pe serverul dvs. original și scade latența dintre site-ul dvs. web și utilizatori.

Există multe beneficii ale utilizării unui CDN pentru WordPress, cum ar fi:

 • Timp de încărcare mai rapid pentru site-ul dvs
 • Experiență de utilizator și implicare mai bună
 • Clasament SEO și trafic mai ridicat
 • Consum redus de lățime de bandă și costuri de găzduire
 • Esecuritate sporită și protecție împotriva atacurilor

Există diferite moduri de a utiliza un CDN pentru WordPress, cum ar fi:

 • Folosind un plugin care se integrează cu un serviciu CDN precum WP Rocket, W3 Total Cache, Jetpack etc. Aceste plugin-uri vă pot ajuta să configurați și să gestionați cu ușurință setările CDN.
 • Folosind o metodă manuală care implică editarea fișierelor WordPress sau utilizarea unui instrument online pentru a înlocui adresele URL originale cu adrese URL CDN. Această metodă necesită mai multe abilități tehnice și prudență.

Vrei să sugerez câteva servicii CDN care funcționează bine cu WordPress? Aveți întrebări despre utilizarea unui CDN pentru WordPress?

Folosind Elasticsearch pentru a accelera căutarea WordPress

Elasticsearch este un motor de căutare și interogare rapid și flexibil care permite WordPress să găsească conținut relevant extrem de rapid printr-o varietate de funcții extrem de personalizabile. Poate gestiona interogări complexe și mari de baze de date cu care pluginurile WordPress și baza de date MySQL se pot lupta. De asemenea, are un API extins care poate fi integrat în orice aplicație web.