Ugrás a fő tartalomhoz

Webdizájn és gyors WordPress weboldal

írta Williams Rosian

2023. február 24

A WordPress sebességfüggvény olyan kifejezés, amely különféle módszerekre és technikákra utal, amelyek javíthatják a WordPress webhelyek teljesítményét és betöltési idejét. A webhely sebessége fontos tényező a SEO szempontjából, mivel mind a felhasználói élményt, mind a rangsorolási jeleket befolyásolja.

Számos tipp és bevált gyakorlat létezik, amelyeket követhet a WordPress sebességének növelésére, például:

 • Gyorsabb szerver választása
 • Gyorsítótárazó bővítmény használata
 • A HTML, CSS és Javascript kicsinyítése
 • Képek, média és adatbázis optimalizálása
 • CDN (tartalomszolgáltató hálózat) használata
 • Az Elasticsearch használata a WordPress keresés felgyorsításához
 • És több

A gyorsabb szerver kiválasztása a WordPress számára az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja webhelye sebességét és teljesítményét.

Gyorsabb szerver választása

Egy gyorsabb szerver általában egy dedikált szerver, amely több erőforrással rendelkezik (például CPU, RAM, lemezterület, sávszélesség stb.), mint egy megosztott szerver, amely több webhelyet üzemeltet.

Milyen weboldallal rendelkezik vagy tervez? Mekkora forgalomra számítasz? Mekkora a költségvetése a fogadásra? Hogyan tervezi a webdesign elkészítését?

Gyorsítótárazó bővítmény használata

A WordPress gyorsítótár-bővítménye egy másik hatékony módja a webhely sebességének és teljesítményének javításának.

A gyorsítótárazó beépülő modul statikus HTML-verziókat hoz létre dinamikus WordPress-oldalairól, és kiszolgálja azokat a látogatóknak, ahelyett, hogy minden alkalommal PHP-szkripteket töltene be. Ez csökkenti a szerverterhelést és az adatbázis-lekérdezéseket, ami gyorsabb oldalbetöltési időt eredményez.

A HTML, CSS és Javascript kicsinyítése

A HTML, CSS és JavaScript minimalizálása a WordPresshez egy másik módszer a webhely sebességének és teljesítményének optimalizálására.

A kicsinyítés azt jelenti, hogy eltávolítja a kódfájlokból a felesleges karaktereket, például szóközöket, megjegyzéseket, sortöréseket stb. Ez csökkenti a méretüket és gyorsabban tölti be őket.

Két fő módja van a HTML-, CSS- és JavaScript-fájlok minimalizálásának a WordPresshez:

 • Manuálisan – Letöltheti fájljait a webhely könyvtárából, egy online eszköz segítségével kicsinyítheti őket, majd visszatöltheti őket a webhely könyvtárába. Ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni az eredeti fájlokról, mielőtt kicsinyíti őket.
 • Beépülő modul használata – Telepíthet egy WordPress beépülő modult, amely automatikusan kicsinyíti a fájlokat, stb.

Inkább manuálisan vagy beépülő modul használatával szeretné kicsinyíteni a fájlokat? Van kérdése a kicsinyítéssel kapcsolatban?

Képek, média és adatbázis optimalizálása

A képek, a média és az adatbázisok WordPress optimalizálása egy másik módszer a webhely sebességének és teljesítményének optimalizálására.

A képek optimalizálása azt jelenti, hogy csökkentjük a fájlméretüket anélkül, hogy a minőségük romlana. Ezt megteheti a megfelelő fájlformátum kiválasztásával, a webhely elrendezésének megfelelő átméretezéssel, egy eszközzel vagy bővítménnyel tömörítve, a következő generációs formátumokban, például a WebP-ben való kiszolgálással, a képernyőn kívüli képek késleltetésével és a tartalomszolgáltatás használatával. hálózat (CDN), hogy gyorsabban kiszolgálja őket12.

A média optimalizálása más típusú fájlok, például videók, hangfájlok, PDF-fájlok stb. optimalizálását jelenti, amelyek szintén lelassíthatják webhelyét. A média optimalizálásának néhány módja az, hogy külső forrásokból, például a YouTube-ból vagy a Vimeóból beágyazza őket ahelyett, hogy közvetlenül a WordPress-be töltené fel őket, egy beépülő modul segítségével töltheti be őket, vagy miniatűrként jeleníti meg őket, amíg rá nem kattintanak2, valamint CDN-t használva a gyorsabb kiszolgálás érdekében.

Az adatbázis optimalizálása azt jelenti, hogy megtisztítja a WordPress adatbázist a szükségtelen adatoktól, mint például a revíziók, piszkozatok, spam megjegyzések, tranziensek stb., amelyek idővel felhalmozódhatnak, és befolyásolhatják webhelye teljesítményét. Manuálisan optimalizálhatja adatbázisát, ha a tárhelyszolgáltatóján keresztül eléri a PHPMyAdmin szolgáltatást, és kiválasztja az optimalizálni kívánt táblákat3, vagy használhat olyan bővítményt, mint a WP-Optimize vagy a WP Rocket, amely automatizálhatja ezt a folyamatot.

Kérdése van a képek, média vagy adatbázisok WordPresshez való optimalizálásával kapcsolatban? Szeretnék ajánlani néhány bővítményt, amelyek segíthetnek ezekben a feladatokban?

CDN (tartalomszolgáltató hálózat) használata

A WordPresshez készült CDN használata nagyszerű módja annak, hogy javítsa webhelye sebességét és teljesítményét.

A CDN a Content Delivery Network rövidítése. Ez egy világszerte elhelyezkedő szerverhálózat, amely webhelye statikus fájljainak, például képeknek, videóknak, CSS-nek, JavaScript-fájlnak stb. másolatait tárolja. Amikor egy felhasználó felkeresi az Ön webhelyét, ezeket a fájlokat a legközelebbi szervertől a helyükig kézbesítik. Ez csökkenti az eredeti szerver terhelését, és csökkenti a várakozási időt a webhely és a felhasználók között.

A WordPress CDN használatának számos előnye van, például:

 • Gyorsabb betöltési idő webhelye számára
 • Jobb felhasználói élmény és elköteleződés
 • Magasabb SEO helyezés és forgalom
 • Alacsonyabb sávszélesség-fogyasztás és tárhelyköltségek
 • Efokozott biztonság és védelem a támadásokkal szemben

A WordPress CDN-jének használatának különböző módjai vannak, például:

 • Olyan beépülő modul használata, amely integrálható olyan CDN-szolgáltatásokkal, mint a WP Rocket, W3 Total Cache, Jetpack stb. Ezek a beépülő modulok segíthetnek a CDN-beállítások egyszerű konfigurálásában és kezelésében.
 • Kézi módszerrel, amely magában foglalja a WordPress-fájlok szerkesztését, vagy egy online eszköz használatával az eredeti URL-címeket CDN-URL-ekre cserélheti. Ez a módszer több technikai készséget és körültekintést igényel.

Szeretné, ha javasolnék néhány CDN-szolgáltatást, amelyek jól működnek a WordPress-szel? Kérdése van a WordPresshez készült CDN használatával kapcsolatban?

Az Elasticsearch használata a WordPress keresés felgyorsításához

Elaszticsearch egy gyors és rugalmas kereső- és lekérdezőmotor, amely lehetővé teszi a WordPress számára, hogy rendkívül gyorsan megtalálja a releváns tartalmat számos nagymértékben testreszabható funkción keresztül. Képes kezelni az összetett és nagy adatbázis-lekérdezéseket, amelyekkel a WordPress beépülő modulok és a MySQL adatbázisok küzdhetnek. Ezenkívül kiterjedt API-val rendelkezik, amely bármely webes alkalmazásba integrálható.