Treci la conținutul principal

Gazduirea web este importanta pentru rezultatele SEO

de Williams Rosian

21 noiembrie 2022

Găzduirea web excelentă nu va pune site-ul dvs. în fruntea rezultatelor căutării, dar este o premisă pentru rezultate SEO puternice și iată de ce.
Dacă doriți o modalitate ușoară de a accelera și de a îmbunătăți performanța generală a site-ului dvs., este ușor. Investește în găzduire bună. Ignoranța nu mai este o scuză pentru orice companie de a folosi o gazdă web ieftină.

Performanța site-ului este un element critic care vă poate ajuta să vă îmbunătățiți clasamentul, traficul și conversiile. Acest ghid va acoperi tot ce trebuie să înțelegeți despre motivul pentru care găzduirea web este importantă pentru SEO.

Gazduire site: ce este

Un furnizor de servicii de găzduire a unui site web sau gazdă web este un serviciu care oferă tehnologia necesară pentru ca un site web să fie vizualizat online.

O gazdă web este ca o bază de bază pentru site-ul dvs. web. Site-urile web sau paginile web sunt stocate pe computere speciale numite servere, iar paginile dvs. web sunt conectate și livrate la browserele de internet prin intermediul acestora. Așadar, atunci când utilizatorii doresc să vă vadă site-ul web, tot ce trebuie să facă este să introducă adresa site-ului sau domeniul dvs. în browser. 

Companiile investesc de obicei mult timp și resurse în dezvoltare, design, marketing digital și SEO, atunci când construiesc un site web, iar găzduirea web este un domeniu care tinde să fie o idee ulterioară.

Dacă sunteți dispus să investiți pentru a vă asigura că site-ul web generează trafic și arată bine, de ce să nu vă asigurați că site-ul propriu-zis este rapid, funcțional și flexibil? Utilizarea unei gazde web de înaltă calitate vă poate maximiza ratele de conversie, împreună cu alte beneficii utile. 

Afacerile beneficiază de găzduire web

Pe lângă faptul că vă asigurați că site-ul dvs. generează trafic și arată bine, de ce să nu vă asigurați că este rapid, funcțional și flexibil?

O gazdă web de încredere poate oferi companiei dvs. o varietate de beneficii, cum ar fi:

 • Performanță îmbunătățită a site-ului.
 • Gestionarea eficientă a datelor.
 • Securitate sporită.
 • Timp de funcționare ridicat.

Pe scurt, investiția într-o gazdă web de încredere este înțeleaptă și ar trebui să vă ajute să vă dezvoltați afacerea. 

La ce să vă așteptați de la furnizorii de găzduire

Gazdele web oferă mai mult decât servicii de găzduire web pentru companii. Serviciile multiple sunt oferite de firmele de găzduire web pentru a asigura o experiență fără probleme pentru proprietarii de afaceri și pentru a se asigura că timpul și energia lor sunt cheltuite pentru dezvoltarea afacerii lor.

Iată câteva caracteristici la care ar trebui să vă așteptați de la un furnizor de găzduire web bun: 

 • Conturi de e-mail: Furnizorii de găzduire vor solicita utilizatorilor să-și creeze propriul nume de domeniu. Numele de domenii și conturile de e-mail vor fi una dintre caracteristicile oferite. 
 • Acces FTP: FTP vă permite să încărcați fișiere de pe un computer local pe serverul web. Site-ul dvs. web va fi accesibil prin internet, cu fișierele transferate de pe computer direct pe server folosind această funcție. Accesul FTP este esențial pentru dezvoltatorii web. 
 • Suport WordPress: WordPress, care alimentează aproape jumătate din site-urile web de pe internet, este o modalitate convenabilă de a crea și gestiona conținutul site-ului dvs. 
 • Securitate sporită: Mulți furnizori de găzduire, cum ar fi WPEngine, oferă acum certificate SSL gratuite cu serviciile lor de găzduire.

Cele mai populare gazde web

Companiile de găzduire web populare includ: 

 • Hai tăticu 
 • Amazon Web Services
 • Google Cloud Platform 
 • 1&1 IONOS 
 • HostGator
 • Bluehost
 • Hetzner Online 
 • DigitalOcean
 • Liquid Web 
 • Motor WP 

De ce este importantă găzduirea web pentru SEO

Cand vine vorba de SEO, Google se străduiește să ofere cele mai bune rezultate posibile pentru utilizatorii săi.

, Google se străduiește să ofere cele mai bune rezultate posibile pentru utilizatorii săi.

Aceasta înseamnă că o gazdă web puternică și de încredere va pune bazele eforturilor dvs. de SEO.

Google analizează mai mulți factori pentru a se asigura că utilizatorul are o experiență pozitivă după utilizarea motorului său de căutare. Site-urile web care funcționează mai rapid cu UX îmbunătățit pot obține o creștere a clasamentului. 

SEO este un accent uriaș pentru aproape toate companiile și mărcile de astăzi. Toată lumea vrea ca site-ul lor să fie listat pe prima pagină a Google pentru interogări de căutare relevante.

Site-urile web care nu reușesc să se clasifice pe Pagina 1 a Google probabil nu vor fi găsite. După cum se spune, „cel mai bun loc pentru a ascunde un site web este a doua pagină a Google”.

Există trei motive principale pentru care găzduirea web este importantă pentru SEO: viteza, securitatea și locația. 

Viteză

Privind din punct de vedere practic, viteza este un factor extrem de important pentru SEO.

O gazdă web lentă și ieftină va avea ca rezultat un site web lent. Efectul domino este că ar duce la clasamente slabe, trafic organic scăzut și clienți potențiali minimi.

Care este soluția?

O gazdă web bună va avea viteze mari, ceea ce va reduce timpul de încărcare a paginilor dvs. 

Atunci când se determină cât de repede ar trebui să se încarce un site web în 2022, acesta ar trebui să fie întotdeauna cât mai rapid posibil. Reperul Google pentru timpul ideal pentru viteza mobilă este de două secunde sau mai puțin.

Un 2022 studiu a arătat că timpul mediu de încărcare pentru site-urile mobile a fost de aproximativ 4,5 secunde. Pentru 20% al paginilor de destinație mobile analizate, conținutul vizual a durat mai mult de 6,6 secunde pentru a se încărca.

Având în vedere că viteza este egală cu veniturile, acest lucru este încă mult prea lent. 

Instrumente pentru măsurarea vitezei paginii 

Trebuie să măsurați viteza paginii dvs.? Utilizați aceste instrumente utile: 

 • Informații despre viteza paginii Google 
 • GTMetrix
 • Pingdom

Valori țintă pentru site-uri web 

The Raportul Core Web Vitals este ceea ce arată performanța paginilor dvs. web pe baza datelor de utilizare din lumea reală, care sunt denumite și „date de câmp”.

Cu Core Web Vitals, performanța adresei URL este afișată în funcție de stare, tip de măsură și grup de adrese URL. 

Core Web Vitals se bazează pe trei metrici:

 • LCP (Largest Contentful Paint): Aceasta arată timpul necesar pentru redarea celui mai mare element de conținut vizibil din punctul de vedere din momentul în care utilizatorul solicită adresa URL. Cel mai mare element de conținut este de obicei o imagine sau un videoclip sau un text bloc mare. Această valoare este importantă deoarece informează utilizatorul că adresa URL se încarcă. 
 • FID (întârziere pentru prima intrare): Acesta arată timpul de la momentul în care utilizatorul interacționează cu site-ul web făcând clic pe linkul până la momentul în care browserul răspunde la acțiune. Această valoare este importantă, deoarece pagina devine interactivă. 
 • CLS (schimbarea aspectului cumulat): Aceasta măsoară suma totală a tuturor schimbărilor de aspect individuale pentru fiecare schimbare neașteptată a aspectului. Acest lucru are loc pe toată durata de viață a paginii. Măsurarea poate varia de la zero, ceea ce implică nicio deplasare, la orice număr pozitiv. Restul numerelor indică cât de mult se schimbă aspectul. Această valoare este importantă deoarece creează o experiență proastă pentru utilizator dacă utilizatorul se confruntă cu o schimbare de aspect în timp ce interacționează cu site-ul web.  

Securitate

Fără un sistem de securitate puternic pentru site-ul dvs. web, acesta poate suferi de probleme dăunătoare, cum ar fi hackeri, pagini de spam și backlink-uri false.

Toate aceste lucruri pot dăuna clasamentului dvs. Google și pot duce la o acțiune manuală.

Există, de asemenea, riscul ca site-ul dvs. să fie infectat cu programe malware, ceea ce ar putea avea ca rezultat ca site-ul dvs. să fie inclus pe lista neagră de motoarele de căutare sau să afișeze un avertisment de securitate în rezultatele căutării.

Dacă nu utilizați o gazdă web cu un sistem de securitate puternic, aceasta ar putea avea un impact negativ asupra eforturilor dvs. de SEO.

O caracteristică pe care furnizorii de gazdă web o pot oferi este un Secure Sockets Layer (SSL). Acesta este un certificat de securitate care este tehnologia standard pentru menținerea în siguranță a conexiunii la internet. 

Un alt avantaj al securității puternice vine din suportul tehnologic de încredere și serviciul pentru clienți. În calitate de companie, doriți să vă asigurați că gazda web pe care o utilizați are asistență tehnică și servicii pentru clienți de cea mai bună calitate.

Dacă ceva este prea lent sau site-ul se blochează, îl puteți rezolva rapid și eficient. O echipă puternică de tehnologie și de asistență pentru clienți va atenua orice griji sau panica dacă site-ul dvs. se defectează vreodată. 

Locație 

Locația este un factor important în SEO al site-ului tău. Motoarele de căutare vor lua în considerare semnalele bazate pe locație atunci când caută rezultate optime.

Câteva întrebări de luat în considerare:

 • Unde este utilizatorul? 
 • Unde este afacerea? 
 • Unde este amplasat site-ul? 

Toate acestea sunt motive practice pentru care site-ul dvs. va fi găzduit. Joacă un rol în determinarea cât de departe trebuie să parcurgă datele și viteza lor.

De exemplu, dacă afacerea dvs. se află în Statele Unite, doriți ca site-ul dvs. să fie localizat în centrul de date din SUA. Dacă compania dvs. se află în Regatul Unit, atunci ați dori ca site-ul să fie într-un centru de date din Marea Britanie.

Dacă afacerea dvs. operează la nivel global, veți dori o rețea de livrare de conținut (CDN) care oferă hub-uri în întreaga lume, astfel încât găzduirea să fie rapidă, indiferent de locația utilizatorului. 

Utilizarea unei gazde web ieftine poate duce la nu fi plasat într-un centru de date local. Acest lucru poate avea un impact negativ potențial pe site-ul dvs. web, inclusiv asupra modului în care site-ul funcționează pentru utilizatorii dvs. și a clasamentului dvs. organic în căutare.

Ce serviciu de găzduire web ar trebui să utilizați?

Toate platformele de găzduire au beneficiile lor – dar, pentru a fi clar, unele chiar miros.

Deci, cum ar trebui să alegeți un serviciu de încredere?

Puteți căuta următorii factori: 

 • Durata experienței gazdelor web
 • Reputație printre alți clienți/companii
 • Căutăm o gazdă web care să ofere măsuri de securitate precum SSL 

De ce WP Engine este (aproape întotdeauna) recomandarea mea

Am lucrat cu (și lucrăm în continuare cu) clienți pe o varietate de platforme de găzduire.

Dar când vine vorba de care este cel mai bun, aproape întotdeauna sugerez WP Engine.

Din experiența mea cu WP Engine:

 • Serviciul lor pentru clienți este incredibil de receptiv, de ajutor și întotdeauna disponibil.
 • Securitatea și viteza lor nu sunt pe măsură.
 • Ei efectuează copii de rezervă zilnic în cazul puțin probabil ca site-ul web să se defecteze.

Costul WP Engine este extrem de rezonabil. Pachetul pentru începători (care este grozav pentru majoritatea site-urilor web) la doar $23/lună.

Viteza și performanța acestei platforme de găzduire sunt extraordinare și vă ajută cu adevărat eforturile pe măsură ce optimizați site-ul pentru viteza mobilă și elementele vitale ale web de bază.

În plus, WP Engine oferă și un gratuit Certificat SSL pentru membrii lor, sporind și mai mult securitatea site-ului și respectând standardele cunoscute Google.

Lucrul cu WP Engine mi-a permis să mă concentrez pe munca mea SEO și mai puțin pe probleme de server și de performanță care pot fi asociate cu un serviciu de găzduire mai slab. 

Educați-vă clienții/părțile interesate cu privire la valoarea unei găzduiri bune 

Clienții dvs. sau părțile interesate investesc deja atât de mult în crearea unui site web de succes (conținut, SEO etc.), iar alegerea unei gazde web greșite ar putea submina toate celelalte investiții.

Alegerea gazdei web potrivite vă poate îmbunătăți aproape instantaneu viteza, Core Web Vitals și starea.

Dacă site-ul dvs. are găzduire web slabă, există riscul de a vă afecta negativ SEO. Din acest motiv, site-ul dvs. ar putea suferi de nefuncționare, ceea ce este la fel de proastă ca experiență de utilizator pe cât ar putea avea cineva. Dacă gazda web este lentă, este mai probabil ca utilizatorul să părăsească pagina dvs. și să treacă la o altă opțiune.

Timpul de încărcare este egal cu reputația. Astfel, orice site web care durează mai mult de câteva secunde pentru a se încărca va pierde utilizatori (ceea ce înseamnă mai puține conversii și mai puține venituri). 

Gândiți-vă la asta așa: dacă ați cumpărat un nou Bentley (noul site web), nu ați dori ca acesta să aibă motorul unui Kia Soul (gazdă web/server lent).