Treci la conținutul principal

Sfaturi SEO ușor de implementat și puternice

de Williams Rosian

18 mai 2022

Tocmai ai construit un site fermecător? Grozav. Dar cui îi pasă dacă nimeni nu o vede? Aceste trucuri și modificări SEO simple vă vor ajuta să vă poziționați bine în Google, Bing și alte motoare de căutare și să vă vedeți site-ul.

Există multe motive pentru a crea un site web. Poate ați construit un produs grozav pe care sunteți gata să îl vindeți online. Poate ți-ai scris opusul magistral, un eseu personal care cu siguranță va câștiga Pulitzer-ul odată ce va fi încărcat pe internet. Poate vrei doar să-ți împărtășești hobby-urile cu lumea. Din păcate, nimic din toate acestea nu contează dacă nimeni nu vă vizitează site-ul.

Dacă doriți ca oamenii să vă descopere site-ul, optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este o necesitate. SEO este un termen general pentru procesele pe care webmasterii le folosesc pentru a crește șansele site-urilor lor de a se clasa bine în motoarele de căutare, cum ar fi Bing și Google. Indiferent dacă site-ul tău rulează pe un server partajat, VPS sau dedicat, ar trebui să folosești SEO, astfel încât site-ul tău (sperăm!) să apară pe prima pagină de rezultate după ce cineva introduce un termen într-un motor de căutare. Următoarele sfaturi SEO nu vor garanta plasarea rezultatelor superbe, dar sunt esențiale pentru a ajuta motoarele de căutare și, prin extensie, oamenii să găsească site-ul dvs.

Construiți un site web bine conceput, cu un SEO excelent

Dacă site-ul dvs. este nou, mare sau conține multe fișiere multimedia, luați în considerare crearea unui sitemap. Acesta este un fișier care oferă motoarelor de căutare informațiile de care au nevoie pentru a accesa cu crawlere și a indexa rapid paginile site-ului, videoclipurile și conținutul audio. Google are un generator de sitemap util. Bing face, de asemenea. De fapt, site-ul dvs. trebuie să conțină o hartă a site-ului pentru a apărea în Stiri google.

Un crawler, numit și program spider sau aplicație bot, este un software utilizat de Google pentru a procesa și indexa conținutul paginilor web.

În plus, site-ul dvs. ar trebui să încurajeze vizitatorii să exploreze și să partajeze conținutul dvs. Vinde produse? Pagina de pornire ar trebui să pună în evidență cel puțin câteva imagini optimizate ale produselor (mai multe despre asta mai târziu). Ai un blog? Link către cele mai recente postări și eseuri marcatoare. Aceste acțiuni atrag nu numai vizitatori, ci și motoarele de căutare. Le arată ceea ce considerați important.

Pe backend, câmpul de titlu al site-ului dvs. ar trebui să distileze întregul site până la numele și cuvintele cheie relevante, deoarece acesta este ceea ce apare în rezultatele căutării. Deci, alegeți cu atenție numele și cuvintele cheie ale site-ului dvs. pentru a atrage oameni și păianjeni. Vă vom arăta cum să faceți asta în scurt timp.

Backend-ul site-ului web este una dintre cele mai importante componente ale unui site web și acționează ca coloana vertebrală a unui site web, în timp ce front-end-ul este doar perspectiva dezvoltată pentru utilizatori.

În cele din urmă, nu subestimați valoarea unui site web atractiv. Dacă site-ul dvs. arată ca o veche pagină GeoCities, oamenii vor pleca, nu se vor întoarce niciodată și vor căuta un concurent cu aspect mai profesionist. Asta înseamnă vizitatori pierduți, linkuri externe valoroase, zgomot în rețelele sociale și venituri. NRGO New Age Digital are instrumentele necesare pentru a construi rapid un site web atractiv și funcțional.

Concentrați-vă pe un subiect specific

Motoarele de căutare doresc să îndrepte oamenii către cele mai autorizate și corecte rezultate. Deci, dacă sunteți expert într-un anumit subiect pe care doriți să îl explorați, conținutul site-ului dvs. ar trebui să reflecte acest lucru. Vrei să împărtășești rețetele tale lumii? Atunci mâncarea ar trebui să fie punctul central al site-ului dvs. Nu amestecați conținutul de clătite cu, să zicem, prelucrarea metalelor. La urma urmei, este puțin probabil ca site-ul tău web să fie o corporație multinațională masivă sau o mare organizație de știri care trebuie să fie totul pentru toți oamenii.

Specificitatea este, de asemenea, cheia. Dacă ești un pescar cu o perspectivă excelentă asupra pescuitului cu muscă, spre deosebire de pescuitul la adâncime, despre asta ar trebui să fie site-ul tău. Aplecă-te în ceea ce aduci la masă; vă va ajuta prezența pe web.

Optimizați corect imaginile site-ului dvs

Pe web, imaginile sunt modul în care colorăm în interiorul liniilor; imaginile luminoase și curate fac un site web atractiv. În plus, imaginile evidențiază produsul sau serviciile pe care doriți să le vindeți și despart blocuri mari de text pentru a menține cititorii implicați. Imaginile sunt importante, așa că ar trebui să vă faceți timp pentru a le optimiza.

Primul pas în optimizarea imaginilor pentru web este să le micșorați la o dimensiune ușor de gestionat. Ar trebui să păstrați fiecare imagine sub un megaoctet în dimensiune; chiar mai mic dacă aveți o pagină cu imagini grele. Redimensionarea imaginilor la o rezoluție maximă de 1920 pe 1080 de pixeli și utilizarea formatelor JPG sau WEBP vă vor ajuta paginile să se încarce rapid. Motoarelor de căutare nu le plac site-urile cu încărcare lentă.

Optimizarea imaginii SEO

Sistemele de gestionare a conținutului (gândiți-vă că WordPress) au de obicei câmpuri Alt, așa că puteți introduce cu ușurință un cuvânt cheie imagine. Dacă preferați să editați HTML, atributele alt funcționează astfel:

<img src="”/cool_dude.jpg”" alt="&quot;Om" typing an article” width="”1920″" height="”1080″">

Obișnuiește-te să adaugi acest text clarificator la toate imaginile site-ului tău.

Aceste sfaturi SEO sunt doar vârful aisbergului de optimizare a motoarelor de căutare, dar sunt un punct de plecare excelent. O clasare bună în Bing, Google, Yandex și alte motoare de căutare nu se va întâmpla peste noapte, așa că aveți răbdare în timp ce aplicați aceste sfaturi pe site-ul dvs. web. Și întoarce-te des aici! Vom actualiza această pagină cu mai multe sfaturi utile SEO în mod regulat.

Williams Rosian