Ugrás a fő tartalomhoz

Egyszerű és hatékony SEO tippek

írta Williams Rosian

2022. május 18

Épp most készített egy bájos webhelyet? Nagy. De kit érdekel, ha senki sem látja? Ezekkel az egyszerű SEO trükkökkel és finomításokkal jó helyezést érhet el a Google, a Bing és más keresőmotorokban, és láthatóvá teheti webhelyét.

Számos oka van a webhely létrehozásának. Lehet, hogy egy nagyszerű terméket készített, amelyet készen áll az online értékesítésre. Talán megírtad magnum opusodat, egy személyes esszét, amely minden bizonnyal megnyeri a Pulitzer-díjat, ha felkerül az internetre. Talán csak a hobbijait szeretné megosztani a világgal. Sajnos ez nem számít, ha senki sem látogatja meg webhelyét.

Ha azt szeretné, hogy az emberek felfedezzék webhelyét, a keresőoptimalizálás (SEO) elengedhetetlen. A SEO egy általános kifejezés azokra a folyamatokra, amelyeket a webmesterek arra használnak, hogy növeljék webhelyeik esélyeit arra, hogy jó helyezést érjenek el a keresőmotorokban, mint például a Bing és a Google. Függetlenül attól, hogy webhelye megosztott, VPS-en vagy dedikált szerveren fut, érdemes kihasználnia a SEO-t, hogy webhelye (remélhetőleg!) megjelenjen az első találati oldalon, miután valaki beütött egy kifejezést a keresőmotorba. A következő SEO-tippek nem garantálják a kiváló találati elhelyezést, de elengedhetetlenek ahhoz, hogy a keresőmotorok – és ezen belül az emberek – megtalálják webhelyét.

Építsen jól megtervezett webhelyet kiváló SEO-val

Ha webhelye új, nagy vagy sok multimédiás fájlt tartalmaz, fontolja meg webhelytérkép létrehozását. Ez egy olyan fájl, amely biztosítja a keresőmotorok számára a webhelyoldalak, videók és hangok gyors feltérképezéséhez és indexeléséhez szükséges információkat. A Google-nak van egy hasznos webhelytérkép-generátora. Bing is. Valójában a webhelynek tartalmaznia kell egy webhelytérképet, hogy megjelenjen Google Hírek.

A robot, más néven pókprogram vagy bot-alkalmazás, a Google által a weboldalak tartalmának feldolgozására és indexelésére használt szoftver.

Ezenkívül webhelyének ösztönöznie kell a látogatókat, hogy fedezzék fel és osszák meg tartalmait. Termékek értékesítése? Kezdőlapjának legalább néhány optimalizált termékképet kell kiemelnie (erről később). Blogot vezetni? Link a legfrissebb bejegyzéseidhez és esszéidhez. Ezek a műveletek nemcsak a látogatók, hanem a keresőmotorok számára is vonzóak. Megmutatja nekik, hogy mit tartasz fontosnak.

A háttérben a webhely címmezőjének a teljes webhelyet a nevükig és a releváns kulcsszavakig kell megjelenítenie, mivel ez jelenik meg a keresési eredmények között. Ezért gondosan válassza ki webhelye nevét és kulcsszavait, hogy vonzza az embereket és a pókokat. Rövid időn belül megmutatjuk, hogyan kell ezt megtenni.

A webhely háttere a webhely egyik legfontosabb összetevője, és a webhely gerinceként működik, míg a frontend csak a felhasználók számára kidolgozott perspektíva.

Végül ne becsülje alá egy vonzó webhely értékét. Ha webhelye úgy néz ki, mint egy régi GeoCities oldal, az emberek elmennek, soha nem térnek vissza, és egy profibb kinézetű versenytársat keresnek. Ez elveszett látogatók, értékes külső linkek, közösségi média nyüzsgés és bevétel. NRGO New Age Digital eszközökkel rendelkezik egy vonzó, funkcionális webhely gyors elkészítéséhez.

Konkrét témára összpontosítson

A keresőmotorok a leghitelesebb és leghelyesebb találatokra akarják irányítani az embereket. Tehát, ha Ön szakértő egy adott témában, amelyet fel szeretne fedezni, akkor webhelye tartalmának ezt tükröznie kell. Szeretné megosztani receptjeit a világgal? Ezután az ételeknek kell állniuk a webhely középpontjában. Ne keverje össze a palacsinta tartalmát mondjuk a fémmegmunkálással. Végtére is, nem valószínű, hogy webhelye egy hatalmas multinacionális vállalat vagy egy nagy hírszervezet, amelynek minden embernek mindent meg kell adnia.

A konkrétság is kulcsfontosságú. Ha Ön egy horgász, aki kiválóan látja a legyező horgászatot, nem pedig a mélytengeri horgászatot, akkor webhelyének erről kell szólnia. Dőlj bele abba, amit az asztalra viszel; segít az internetes jelenlétében.

Optimalizálja a webhely képeit megfelelően

A weben a képek olyanok, ahogy a vonalakon belül színezzük; világos, tiszta képek hívogatóvá varázsolják a weboldalt. Ezen túlmenően a képek kiemelik az értékesíteni kívánt terméket vagy szolgáltatásokat, és nagy szövegblokkokat bontanak fel az olvasók elköteleződése érdekében. A képek fontosak, ezért szánjon időt az optimalizálásra.

A képek webre optimalizálásának első lépése az, hogy kezelhető méretre csökkenti őket. Az egyes képeket egy megabájt alatt kell tartani; még kisebb, ha sok képpel rendelkezik. Ha átméretezi a képeket maximum 1920 x 1080 pixeles felbontásra, és használja a JPG vagy WEBP formátumot, akkor az oldalak gyorsabban betöltődnek. A keresőmotorok nem szeretik a lassan betöltődő oldalakat.

Képoptimalizálás SEO

A tartalomkezelő rendszerekben (gondoljunk csak a WordPressre) jellemzően Alt mezők vannak, így könnyen begépelhet egy kép kulcsszót. Ha inkább HTML-t szeretne szerkeszteni, az alt attribútumok így működnek:

<img src="”/cool_dude.jpg”" alt="&quot;Férfi" typing an article” width="”1920″" height="”1080″">

Szokjon rá, hogy ezt az egyértelműsítő szöveget a webhely összes képéhez adja hozzá.

Ezek a SEO tippek csak a keresőoptimalizálási jéghegy csúcsát jelentik, de kiváló kiindulási alapot jelentenek. A Bing, a Google, a Yandex és más keresőmotorok jó helyezése nem megy egyik napról a másikra, ezért legyen türelmes, amikor ezeket a tippeket alkalmazza webhelyén. És gyakran térj vissza ide! Ezt az oldalt rendszeresen frissítjük hasznos SEO tippekkel.

Williams Rosian