Ugrás a fő tartalomhoz

A webtárhely fontos a SEO eredmények szempontjából

írta Williams Rosian

2022. november 21

A nagyszerű webtárhely nem helyezi webhelyét a keresési eredmények élére, de az erős SEO-eredmények előfeltétele, és itt van miért.
Ha egyszerű módot szeretne webhelye általános teljesítményének felgyorsítására és javítására, akkor ez egyszerű. Fektessen be a jó tárhelybe. A tudatlanság már nem jelent ürügyet egyetlen cégnek sem arra, hogy olcsó webtárhelyet használjon.

A webhely teljesítménye kritikus elem, amely segíthet javítani a rangsorolást, a forgalmat és a konverziókat. Ez az útmutató mindent tartalmaz, amire szüksége van annak megértéséhez, hogy miért fontos a web hosting a SEO szempontjából.

Weboldal tárhely: mi az

A webhelytárhely-szolgáltató vagy webtárhely olyan szolgáltatás, amely a webhely online megtekintéséhez szükséges technológiát kínálja.

A webtárhely olyan, mint az Ön webhelyének otthoni bázisa. A webhelyeket vagy weboldalakat speciális számítógépeken tárolják, amelyeket szervereknek neveznek, és az Ön weboldalai rajtuk keresztül csatlakoznak és jutnak el az internetböngészőkhöz. Tehát amikor a felhasználók meg akarják nézni a webhelyét, csak be kell írniuk a webhely címét vagy domainjét a böngészőjükbe. 

A cégek általában sok időt és erőforrást fektetnek a fejlesztésbe, a tervezésbe, a digitális marketingbe és a SEO-ba, amikor egy weboldalt készítenek, és a webtárhely olyan terület, amely általában csak utólag marad.

Ha hajlandó befektetni annak biztosításába, hogy a webhely forgalmat irányítson rá, és jól nézzen ki, miért nem gondoskodik arról, hogy a tényleges webhely gyors, működőképes és rugalmas legyen? A jó minőségű webtárhely használatával maximalizálhatja a konverziós arányt, valamint egyéb hasznos előnyöket. 

A webtárhely előnyei a vállalkozások számára

Amellett, hogy megbizonyosodik arról, hogy webhelye forgalmat generál, és jól néz ki, miért nem gondoskodik arról, hogy gyors, működőképes és rugalmas legyen?

Egy megbízható webtárhely számos előnnyel járhat cégének, például:

 • A webhely jobb teljesítménye.
 • Hatékony adatkezelés.
 • Fokozott biztonság.
 • Magas üzemidő.

Röviden, egy megbízható webtárhelybe való befektetés bölcs dolog – és segítenie kell vállalkozása növekedésében. 

Mi várható a tárhelyszolgáltatóktól

A webtárhely nem csupán webtárhely-szolgáltatásokat kínál a vállalkozások számára. A webtárhelyszolgáltató cégek többféle szolgáltatást kínálnak, hogy problémamentesen élhessenek a cégtulajdonosok, és hogy idejüket és energiájukat vállalkozásuk bővítésére fordítsák.

Íme néhány olyan funkció, amelyet egy jó webtárhely-szolgáltatótól elvárhat: 

 • E-mail fiókok: A tárhelyszolgáltatók megkövetelik a felhasználóktól, hogy hozzanak létre saját domain nevet. A domain nevek és az e-mail fiókok az egyik szolgáltatás lesz. 
 • FTP hozzáférés: Az FTP lehetővé teszi a fájlok feltöltését egy helyi számítógépről a webszerverre. Webhelye elérhető lesz az interneten keresztül, a fájlok ezzel a funkcióval közvetlenül a kiszolgálóra kerülnek a számítógépéről. Az FTP-hozzáférés kritikus fontosságú a webfejlesztők számára. 
 • WordPress támogatás: A WordPress, amely az interneten található webhelyek közel felét működteti, kényelmes módja a webhely tartalmának létrehozásának és kezelésének. 
 • Fokozott biztonság: Sok tárhelyszolgáltató, például a WPEngine, ma már ingyenes SSL-tanúsítványokat biztosít tárhelyszolgáltatásaihoz.

A legnépszerűbb webtárhely

A népszerű web hosting cégek közé tartozik: 

 • Hajrá apa 
 • Amazon webszolgáltatások
 • Google Cloud Platform 
 • 1&1 IONOS 
 • HostGator
 • Bluehost
 • Hetzner Online 
 • DigitalOcean
 • Liquid Web 
 • WP motor 

Miért fontos a webtárhely a SEO számára?

Amikor arra kerül sor SEO, a Google arra törekszik, hogy a lehető legjobb eredményeket nyújtsa felhasználóinak.

, a Google arra törekszik, hogy a lehető legjobb eredményeket nyújtsa felhasználóinak.

Ez azt jelenti, hogy egy erős és megbízható internetes tárhely fogja megalapozni az Ön SEO erőfeszítéseit.

A Google több tényezőt is megvizsgál annak biztosítására, hogy a felhasználó pozitív élményben legyen része a keresőmotor használata után. Azok a webhelyek, amelyek gyorsabban működnek a továbbfejlesztett felhasználói élmény mellett, javulhatnak a rangsorban. 

A SEO manapság szinte minden vállalkozás és márka számára nagy hangsúlyt fektet. Mindenki azt szeretné, ha webhelye felkerülne a Google első oldalán a releváns keresési lekérdezésekre.

Valószínűleg nem találjuk meg azokat a webhelyeket, amelyek nem szerepelnek a Google 1. oldalán. Ahogy a mondás tartja, „a legjobb hely a webhely elrejtésére a Google második oldala”.

Három fő oka van annak, hogy miért fontos a webtárhely a SEO szempontjából: sebesség, biztonság és hely. 

Sebesség

Gyakorlati szempontból nézve a sebesség rendkívül fontos tényező a SEO szempontjából.

A lassú és olcsó webtárhely lassú weboldalt eredményez. A dominóhatás az, hogy rossz helyezéseket, alacsony organikus forgalmat és minimális leadeket eredményez.

Mi a megoldás?

Egy jó webtárhely nagy sebességgel rendelkezik, ami csökkenti az oldalak betöltési idejét. 

Amikor meghatározzuk, milyen gyorsan töltődjön be egy webhely 2022-ben, mindig a lehető leggyorsabbnak kell lennie. A Google referenciaértéke a ideális idő mobileszközök esetén két másodperc vagy kevesebb.

Egy 2022 tanulmány azt mutatta, hogy a mobilwebhelyek átlagos betöltési ideje körülbelül 4,5 másodperc volt. Az elemzett mobil céloldalak 20% esetében a vizuális tartalom betöltése több mint 6,6 másodpercig tartott.

Tekintettel arra, hogy a sebesség egyenlő a bevétellel, ez még mindig túl lassú. 

Eszközök az oldalsebesség mérésére 

Mérnie kell az oldalsebességet? Használja ezeket a hasznos eszközöket: 

 • Google Page Speed Insights 
 • GTMetrix
 • Pingdom

Webhelyek célmutatói 

Core Web Vitals jelentés ez mutatja meg, hogyan teljesítenek weboldalai a valós használati adatok alapján, amelyeket „helyi adatoknak” is neveznek.

A Core Web Vitals segítségével az URL teljesítménye állapot, metrikatípus és URL-csoport szerint jelenik meg. 

A Core Web Vitals alapja három mérőszám:

 • LCP (legnagyobb tartalmat tartalmazó festék): Ez azt mutatja, hogy mennyi időbe telik a látható tartalom legnagyobb elemének megjelenítése a nézőpontban attól a pillanattól kezdve, amikor a felhasználó kéri az URL-t. A tartalom legnagyobb eleme általában egy kép vagy videó, vagy nagyméretű szövegtömb. Ez a mérőszám azért fontos, mert tájékoztatja a felhasználót, hogy az URL betöltődik. 
 • FID (első beviteli késleltetés): Ez azt az időt mutatja, amely attól az időponttól kezdve, amikor a felhasználó a hivatkozásra kattintva interakcióba lép a weboldallal, addig az időpontig, ameddig a böngésző reagál a műveletre. Ez a mutató azért fontos, mert ekkor válik az oldal interaktívvá. 
 • CLS (kumulatív elrendezéseltolás): Ez az összes egyedi elrendezési eltolás összegét méri minden váratlan elrendezési eltolás esetén. Ez az oldal teljes élettartama alatt történik. A mérés nullától, ami egyáltalán nem jelent eltolást, bármely pozitív számig terjedhet. A többi szám azt jelzi, hogy az elrendezés mennyit tolódik el. Ez a mérőszám azért fontos, mert rossz felhasználói élményt hoz létre, ha a felhasználó elrendezésbeli eltolódást tapasztal, miközben interakcióba lép a webhellyel.  

Biztonság

A webhely erős biztonsági rendszere nélkül olyan káros problémáktól szenvedhet, mint a hackerek, a spam oldalak és a hamis linkek.

Mindezek a dolgok ronthatják a Google rangsorolását – és kézi műveletet eredményezhetnek.

Fennáll annak a veszélye is, hogy webhelye megfertőződik rosszindulatú programokkal, ami azt eredményezheti, hogy webhelye feketelistára kerül a keresőmotorok által, vagy biztonsági figyelmeztetést jeleníthet meg a keresési eredmények között.

Ha nem használ erős biztonsági rendszerrel rendelkező internetes tárhelyet, az negatívan befolyásolhatja a keresőoptimalizálási erőfeszítéseit.

Az egyik szolgáltatás, amelyet a webtárhely-szolgáltatók kínálhatnak, a Secure Sockets Layer (SSL). Ez egy biztonsági tanúsítvány, amely az internetkapcsolat biztonságos megőrzésének szabványos technológiája. 

Az erős biztonság másik előnye a megbízható műszaki támogatás és az ügyfélszolgálat. Vállalatként szeretné biztosítani, hogy az Ön által használt webtárhely kiváló minőségű technikai támogatással és ügyfélszolgálattal rendelkezzen.

Ha valami túl lassú, vagy a webhely összeomlik, gyorsan és hatékonyan megoldhatja. Egy erős műszaki és ügyfélszolgálati csapat enyhíti az aggodalmakat vagy a pánikot, ha webhelye leáll. 

Elhelyezkedés 

A hely fontos tényező a webhely SEO-jában. A keresőmotorok figyelembe veszik a helyalapú jeleket, amikor optimális eredményeket keresnek.

Néhány megfontolandó kérdés:

 • Hol van a felhasználó? 
 • Hol van az üzlet? 
 • Hol található a webhely? 

Mindezek gyakorlati okok arra vonatkozóan, hogy webhelye hol lesz tárolva. Szerepet játszik annak meghatározásában, hogy az adatoknak milyen messzire kell eljutniuk, és milyen sebességgel kell haladniuk.

Ha például vállalkozása az Egyesült Államokban található, akkor azt szeretné, ha webhelye az Egyesült Államok adatközpontjában található. Ha cége az Egyesült Királyságban található, akkor azt szeretné, ha a webhely egy Egyesült Királyság adatközpontjában lenne.

Ha vállalkozása globálisan működik, akkor szüksége lesz egy Content Delivery Network-re (CDN), amely a világ minden tájáról kínál csomópontokat, így a tárhely gyors, a felhasználó tartózkodási helyétől függetlenül. 

Olcsó webtárhely használata azt eredményezheti, hogy nem helyezzük el a helyi adatközpontban. Ez potenciálisan negatív hatással lehet webhelyére, ideértve a webhely teljesítményét a felhasználók számára és az organikus keresési rangsorolást.

Melyik webtárhely szolgáltatást érdemes használni?

Minden hosting platformnak megvannak a maga előnyei – de őszintén szólva néhány nagyon bűzlik.

Tehát pontosan hogyan válasszon megbízható szolgáltatást?

A következő tényezőket keresheti: 

 • A webtárhely-szolgáltatók tapasztalatának hossza
 • Hírnév más ügyfelek/cégek körében
 • Olyan internetes tárhelyet keresek, amely biztonsági intézkedéseket, például SSL-t kínál 

Miért a WP Engine (majdnem mindig) az én ajánlásom?

Különféle tárhelyplatformokon dolgoztunk (és dolgozunk továbbra is) ügyfelekkel.

De ha arról van szó, hogy melyik a legjobb, szinte mindig a WP Engine-t javaslom.

A WP Engine-vel kapcsolatos tapasztalataim szerint:

 • Ügyfélszolgálatuk hihetetlenül készséges, segítőkész és mindig elérhető.
 • Biztonságuk és sebességük felülmúlhatatlan.
 • Napi biztonsági mentéseket készítenek abban a valószínűtlen esetben, ha a webhely megszűnne.

A WP Engine költsége rendkívül ésszerű. A kezdő csomag (ami nagyszerű a legtöbb webhelyhez) mindössze $23/hó.

Ennek a tárhely-platformnak a sebessége és teljesítménye óriási, és valóban segíti az Ön erőfeszítéseit, amikor optimalizálja a webhelyet a mobil sebességre és az alapvető webes létfontosságú elemekre.

Továbbá a WP Engine a ingyenes SSL tanúsítványt tagjaiknak, még tovább fokozva a weboldal biztonságát és megfelel a Google ismert szabványainak.

A WP Engine-nel való munka lehetővé tette számomra, hogy a keresőoptimalizálási munkámra koncentráljak, és kevésbé a szerver- és teljesítményproblémákra, amelyek egy gyengébb tárhelyszolgáltatáshoz köthetők. 

Ügyfelei/érdekelt felek oktatása a jó hosting értékéről 

Ügyfelei vagy érdekelt felei már most is sokat fektetnek egy sikeres webhely létrehozásába (tartalom, SEO stb.), és a rossz webtárhely kiválasztása alááshatja az összes többi befektetést.

A megfelelő internetes tárhely kiválasztásával szinte azonnal javíthatja a sebességet, az alapvető webes vitalokat és az állóképességet.

Ha webhelyének rossz webtárhelye van, fennáll a veszélye, hogy negatívan befolyásolja a SEO-t. Emiatt az Ön webhelye leállást szenvedhet, ami körülbelül olyan rossz felhasználói élményt jelent, mint bárkinek. Ha a webszolgáltató lassú, akkor valószínűbb, hogy a felhasználó elhagyja az oldalt, és másik lehetőségre vált.

A betöltési idő egyenlő a hírnévvel. Így minden olyan webhely, amely néhány másodpercnél tovább tart, elveszíti a felhasználókat (ami kevesebb konverziót és bevételt jelent). 

Képzelje el a következőképpen: ha vásárolt egy új Bentley-t (új webhelyet), nem szeretné, ha egy Kia Soul (lassú webtárhely/szerver) motorja lenne.